Gebruikersnaam :
Wachtwoord :
   

Start

Hartelijk welkom op de website van NORDIS. Bedankt dat u de tijd neemt om onze site te bezoeken. Graag leggen wij u uit wat onze dienstverlening inhoudt en wij hopen dat wij ook iets voor uw organisatie kunnen betekenen. Is het niet dit jaar, dan wellicht een volgend seizoen. Wij verwelkomen u graag als klant.

Wij houden u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de markt. De highlights van ons marktrapport vindt u in de groene kolom aan de rechterkant. Wilt u ons marktrapport maandelijks per e-mail ontvangen? Meldt u zich dan hier aan.

Vanaf 2013 informeren wij chef-koks en fleet managers per sms over regionale, duurzame en seizoensproducten. Als u zich nu alvast aanmeldt, dan ontvangt u gegarandeerd als één van de eersten een sms.

Het kost veel energie en hulpmiddelen om verse frambozen of sperziebonen buiten het Nederlandse seizoen op de schepen te krijgen. Maar dat is niet te zien aan het product. NORDIS helpt u graag bij het maken van maatschappelijk verantwoorde keuzes.

Voordat uw groente en fruit in uw koelhuis belanden is er al veel energie in gestoken, voor de teelt, de verpakking en het vervoer. Die wordt grotendeels opgewekt met fossiele brandstoffen en dat levert broeikasgassen op. Ook het ruimtegebruik voor landbouwgrond telt mee voor de uiteindelijke milieubelasting. Aan de producten valt niet te zien welke de minste milieubelasting oplevert. Daarom hebben wij onze assortimentslijst met de groente- en fruitkalender van Milieu Centraal geïntegreerd : die geeft met milieuklassen de totale milieubelasting aan van de teelt, transport en verpakking. Groente en fruit in milieuklasse A en B veroorzaken de minste milieubelasting, producten in milieuklasse D en E de meeste.

De groente- en fruitkalender geeft per maand en land van herkomst aan in welke milieuklasse een product valt. Het land van herkomst vermelden wij op zowel onze website als factuur.